Op de Los Angeles Auto Show heeft Land Rover de vijfdeurs versie van de Range Rover Evoque onthuld. Zowel de eerder gepresenteerde driedeurs als deze vijfdeurs komen rond de zomer volgend jaar naar ons land.
Ten opzichte van de driedeurs, die Land Rover tot coupé doopt, ligt de daklijn van de vijfdeurs een stukje hoger, drie centimeter om precies te zijn. Beide versies zijn even lang en ook de wielbasis is gelijk. Bijgaand een video van de presentatie op de LA Auto Show.
Voorwielaandrijving
Het motorenpalet bestaat van de Evoque straks uit een 2,0-liter turbobenzine met 240 pk en een 2.2 turbodiesel met keuze uit 150 of 190 pk. De 150 pk-diesel gaat als TD4 door het leven en noteert met louter voorwielaandrijving het laagste verbruik ooit in de geschiedenis van Land Rover: 4,9 l/100 km bij een CO2-uitstoot van onder de 130 g/km.

Prijsindicatie
Land Rover stelt drie uitrustingniveaus samen, Pure, Prestige en Dynamic. De laatste is de meest exclusieve, rolt op 20-inch lichtmetaal en onderscheidt zich met andere bumpers, skirts en een sportief interieur. Land Rover geeft een prijsindicatie af van rond de 45 mille voor de instap-Evoque.bron: carros